- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бивши директор царина Црне Горе осумњичен да је организатор криминалне организације

CC0 / Pixabay / Цигарете
Цигарете - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Бившем директору Управе прихода и царина Црне Горе Раду Милошевићу ставља се на терет да је организатор криминалне организације, изјавио је главни специјални државни тужилац Владимир Нововић.
Нововић је емисији „Начисто“, одговарајући на питање што се промијенило у односу на прво привођење Милошевића, истакао да је он тада саслушан као грађанин.
„Након тога Специјално државно тужилаштво је наставило да скупља доказе, а након довољно доказа за постојањеоснова сумње да је Милошевић извршио кривично дјело организовање криминалне организације поступајући тужилац је дао налог да се лиши слободе“, рекао је Нововић.
Он је објаснио да постоји основ сумње да цигарете које су биле заплијењене нису уништаване, односно прављени су фиктивни записи о уништењу тако да се само 10 одсто уништи, а остало заврши на црном тржишту. На питање о конкретном броју, одговорио је да се за сада не може дати егзактан податак.
Коментаришући документ који је објавио предсједник Социјалдемократске партије и бивши министар одбране Рашко Коњевић, а у ком се наводи да је наводно премијер у техничком мандату Дритан Абазовић знао за шверц цигарета, он је рекао да се о вјеродостојности тог документа не може изјаснити.
„Први пут чујем за тако нешто, претпостављам да ће поступајући тужилац имати то у виду“, рекао је Нововић.
На питање сматра ли да је покретање поступка против Милошевића одговор онима који тврде да ради по налозима УРЕ и Абазовића, Нововић јеодговорио да ће сваки починилац кривичног дјела бити процесуиран „без обзира на политичку припадност, националност, боју коже“.
Некадашњем директору Управе прихода и царина Раду Милошевићу одређено је задржавање до 72 сата, потврдио је портпарол и тужилац Специјалног државног тужилаштва Вукас Радоњић.
„Осумњиченом је одређено задржавање 72 сата од сата лишења слободе и биће предложено да му суд одреди притвор због опасности од бјекства и ометања поступка утицањем на свједоке „, навео је Радоњић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала