- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Зашто је голман Аргентине херој? Откривено како је „прочитао“ Француза

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаРепрезентација Аргентине у финалу Светског првенства у фудбалу
Репрезентација Аргентине у финалу Светског првенства у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Пауло Дибала, аргентински фудбалер, могао је због повреде да пропусти Светско првенство у фубдалу, али је на крају отишао у Катар и у финалу током пенала затресао мрежу Француске. Шутирао је после Лионела Месија, односно промашаја Кингслија Комана, а помогао му је Емилијано Мартинес, голман Аргентине.
Финале Мундијала ушло је у драматичну завршницу, а пред сам крај утакмице прилику да игра добио је Паоло Дибала. Јасно је да је Лионел Скалони, селектор Аргентине, већ размишљао о пеналима, а испоставило се да је Дибала био добар избор.
Међутим, велики удео у голу Дибале који је донео предност Аргентине после промашаја Француске имао је Емилијано Мартинес који је рекао саиграчу где да шутира.
„Мартинес ми је рекао да шутирам по средини. Претпоставио је да ће се Лорис с обзиром на то да су Французи претходно промашили пенал, бацити у леву или десну страну. Хтео сам да пуцам у лево, али сам на крају послушао саиграча“, рекао је је Дибала који је како се испоставило донео праву одлуку.
Знао је и сам да у игру узлази да био Аргентини помогао у извођењу пенала.
„Истина је да сам, када ме је селектор Лионел Скалони позвао да уђем у игру, знао да је то због пенала па сам покушао да останем смирен. Да би кретање од центра до лопте било нешто најдуже у мом животу. Срећом, све се добро завршило“, закључио је Дибала.
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Катар 2022
Аргентина не оставља Мбапеа на миру – али Француз је први почео
Аргентина – Француска - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Катар 2022
Меси ће ускоро вредети 635 динара
Меси, Марадона, Аргентина - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Катар 2022
Да ли је могуће – историја се поновила после 36 година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала