- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Славном Бразилцу се погоршало стање – пребачен на интензивну негу

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин са фудбалским звездама Дијегом Марадоном и Пелеом
Председник Русије Владимир Путин са фудбалским звездама Дијегом Марадоном и Пелеом - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Легендарни бразилски фудбалер Пеле пребачен је на интензивну негу, након што су из болнице Алберт Ајнштајт у Сао Паолу поручили да се његово здравствено стање погоршало јер се рак проширио.
Пре две недеље троструки првак света Пеле и један од најбољих играча у историји фудбала је хоспитализован. У јекку Мундијала у Катару сви су били забринути за његово здравствено стање, али се он огласио и поручио да је добро и да се бори, како би Нејмар и другови могли да се фокусирају искључиво на терен.
„Пријатељи, желим да сви останете мирни и позитивни. Снажан сам, има много наде и примам терапију, као и иначе. Желим да захвалим комплетном тиму лекара и медицинском особљу за сву негу коју добијам. Имам огромну веру у Бога и свака порука коју добија од вас чини да будем пун енергије. Гледајте Бразил на Мундијалу. Хвала пуно, на свему“, гласила је пре 15ак дана Пелеова порука из болничке постеље.
Већ две године Пеле који има 82 године се бори са раком дебелог црева, али се стање претходних дана погоршало, а болница у којој је смештен је издала саопштење.
„Након што је примљен 29. новембра због хемиотерапије услед лечења рака дебелог црева и респираторних проблема, дошло је до погоршања његовог здравственог стања. Рак се проширио и због тога му је потребно да буде на интензивној нези“, саопштили су из болнице „Алберт Ајнштајн“ у Бразилу.
Страхује се да би могло да дође до срчаног застоја или до отказивања бубрега.
Огласила се и његова ћерка Каи Насименто.
„Љубав коју му пружате, ваше приче и молитве су заиста велике, зато што знамо да нисмо сами у овој борби“, написала је на друштвеним мрежама Каи.
Бразил је пет пута био првак света, а Пеле је подигао рекордне три „Златне богиње“ – 1958, 1962. и 1970. године.
Његов „селесао“, иако је био главни фаворит на Мундијалу у Катару, није успео да после 20 година поново буде на крову света, јер су у четвртфиналу елиминисани од Хрватске после слабијег извођења пенала.
Синиша Михајловић и Златан Ибрахимовић на фестивалу Санремо - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
СПОРТ
Да ли је Златан Ибрахимовић разочарао породицу Синише Михајловића?
Фудбал лига нација Русија Мађарска - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
СПОРТ
Руски Бразилац не заборавља Москву: „Хвала за сву љубав и поштовање“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала