- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Росњефт“ открио велико налазиште нафте и гаса у Јакутији

© Fotolia / Tarasov_vlНафтна бушотина
Нафтна бушотина - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Компанија „Росњефт“ је отворила ново налазиште нафте и гасних кондензата у Јакутији са резервама које износе више од 9,5 милијарди кубних метара гаса и више од 1,5 милиона тона нафте, саопштила је компанија.
„Компанија ‘Тас Јурјах Нефтегазодобича’, која је део руске државне нафтне компаније 'Росњефт’, отворила је ново налазиште гасних кондензата на територији Републике Саха (Јакутија). Према билансу стања Државне комисије за резерве испоручено је преко 9,5 милијарди кубних метара гаса и више од 1,5 милиона тона нафте“, наводи се у саопштењу.
Налазиште је добило назив Кубалахско. Налази се поред Средњеботуобинског налазишта, које такође припада компанији „Тас Јурјах Нефтегазодобича“. Наводи се да ће коришћење инфраструктуре повећати ефикасност резерви у новом налазишту.
„Резултати истраживања бушотине 1П Кубалахска су омогућили да се не само отвори ново налазиште, него да се и одреде даљи обими геолошких истраживања у овом региону. План је да се истраже четири бушитине“, пише у саопштењу.
Компанији „Тас Јурјах Нефтегазодобича“ врши истраживања на једанаест лиценцираних локација које се налазе на територији Јакутије.
Руска бушилица нафте на Арктику - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
РУСИЈА
Пољски „Орлен“ неће продужавати уговор с „Росњефтом“ о испоруци нафте 2023.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала