- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан дочекао своју АА батерију

© Sputnik / Лола Ђорђевић Алекса Аврамовић
 Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Пратите нас
Једна од главних примедби овогодишњој екипи Партизана је да се мало ослања на домаће играче и то је чињеница. У једном моменту црно-бели су по том параметру били при дну Евролигине табеле. Али, повратком на паркет Алексе Аврамовића и Алена Смаилагића, црно-бели су добили АА батерију. И нову енергију која је била потребна.
Аврамовић против Ефеса није улазио у игру, а против Фенербахчеа је провео на паркету тек осам и по минута. Смаилагић је против Ефеса и Фенера играо по седам и по минута.
С обзиром да су их мучиле повреде, да су имали и нове повреде током опоравка (Смаилагић прст, Аврамовић примицач), чак и са овом малом минутажом, успели су да направе разлику.
Ако ништа енергетски, а чак и поентерски јер је Аврамовић чак решио меч поенима са линије за слободна бацања.
Смаилагић је добрим потезима отворио меч против Ефеса, у целом мечу шутирао је 2/2 за два и 1/2 за три поена уз три скока.
Аврамовић је био учинковит против Фенербахчеа, направио је разлику и управо је он то појачање које је било потребно црно-белима. На крају је и решио меч да повратак на паркет буде потпун.
Плејмејкер Парног ваљка у финишу био човек одлуке са погођеним слободним бацањима и ухваћеним једним отпатком када се меч ломио.
Велика тимска победа, спустили смо лидера Евролиге на 72 поена. То је био кључ, наша одбрана, нисмо се предавали, помагали смо једни другима, свих 12 играча је веровало и то је довело до победе. Ово је Божија воља. Што се тиче саме игре, нисам изгубио осећај, само је дугачак период опоравка био. Рука се и даље опоравља, није скроз спремна, хвала свим докторима који су буквално били уз мене сваки дан, покушавали су сви да ми помогну. Не могу да их не поменем. Игра ће доћи временом, можда нисам осетио простор, било је проблема у одбрани, али доћи ће то на своје", рекао је Аврамовићу камеру Спорт клуба после утакмице.
Црно-бели су у току сезоне много кубурили на плејмејкерским позицијама, Данте Егзум је играо „кеца“ иако то није његова природна позиција, док је Јам Мадар и даље недовољно формиран да може да носи игру целог тима на леђима.
Слично томе, повреда Балше Копривице и долазак недовољно квалитетног ВладимираБродзијанског довели су до тога да Матијас Лесор игра више од 30, некада више од 35 минута.
Зато је повратак на паркет Алексе Аврамовића и Алена Смаилагић изузетно битан јер попуњавају бековске и центарске позиције, мада је Ален играч који више покрива позицију крилног центра.
Све у свему, Аврамовић ће допринети црно-белима у сигурности преношења лопте и организацији напада, а Смаилагић у одбрани високих играча и у скоку.
Напослетку, ради се о двојици домаћих играча који осећају дрес и грб Партизана на прави начин, па се и то види у њиховим партијама. Труд, у најмању руку, неће изостати.
А биће и решавања утакмица као што је то урадио Аврамовић у Истанбулу.
„Аврамовић је одиграо нешто више од осам минута, то је његова прва утакмица од јуна. Пре недељу дана је почео да ради са тимом. Знам колико му је било тешко, али помогао је екипи много. Честитам њему и остатку екипе", похвалио је Алексу Жељко Обрадовић.
„АА батерија“ за сада даје добру енергију црно-белима. На Алекси и Алену је да наставе у овом ритму.
Жељко Обрадовић и Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СПОРТ
Аврамовић се прекрстио па постао херој после шест месеци: „Божја воља“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала