- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аврамовић се прекрстио па постао херој после шест месеци: „Божја воља“

© Фото : АБА лига / КК Партизан / Драгана СтјепановићЖељко Обрадовић и Алекса Аврамовић
Жељко Обрадовић и Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Алекса Аврамовић, кошаркаш Партизана, после шест месеци вратио се на паркет и то на утакмици против Фенербахчеа у 15. колу Евролиге. Жељко Обрадовић поклонио је поверење Аврамовићу и убацио га игру у кључним тренуцима, а кошаркаш је узвратио поенима који су Партизану донели победу.
Нестрпљиво су навијачи Партизана чекали повратак Алексе Аврамовића, а иако повреда руке и даље није максимално залечена, херој црно-белих изашао је на паркет када је било најпотребније.
Алекса Аврамовић постигао је шест поена, али у најважнијим моментима на мечу. Кошаркаш Партизана на паркет је изашао у трећој четвртини после шест месеци паузе и одмах успео да поентира чиме је смањио предност Фенербахчеа.
Међутим, неће то у току вечери бити важно јер је оно што је касније уследило обележило меч.
На самом крају утакмице драма је достигла врхунац, а турски тим имао је два поена предности, када је Алекса Аврамовић после фаула послат на линију за слободна бацања.
Аврамовић се прекрстио и погодио три пута чиме је Партизан престигао Фенербахче, после чега се одбранио и славио у Истанбулу.

„Велика тимска победа. Играли смо јако добро одбрану, помагали смо један другом, нисмо се предали и веровали смо. Окрећемо се Игоекеи, морамо да почнемо да везујемо победе и у АБА лиги, јер смо имали кикс против Олимпије. Сви се осећамо добро, самопоуздање се подигло против Ефеса. Лидер Евролиге је пао код куће, хвала Богу, ово је Божја воља“, рекао је Аврамовић после победе.

Алексу је у последње време мучио и примицач, а рука и даље није сто одсто залечена, међутим није марио Аврамовић који је једва чекао да поново буде део екипе на паркету.

„Што се тиче повреде, мучио ме је примицач у последње време, што се тиче игре нисам изгубио осећај. Дугачак је био опоравак од повреде руке, и даље се опорављам није то сто одсто. Хвала свим докторима. Што се тиче игре, тек ће бити све боље и боље, прву пут сам после шест месеци ушао на терен. Све ће доћи на своје“, закључио је Алекса Аврамовић.

Детаљ са првог вечитог дербија у Евролиги између Црвене звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СПОРТ
Партизан и Звезда прошли драму па победили! Нестварна два тријумфа за српске клубове
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СПОРТ
Српски џин међу америчким Лилипутанцима
Душан Дуда Ивковић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
СПОРТ
Ивковић и Жеравица кандидати за пријем у „Кућу славних“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала