- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Париз: Троје убијених припадници локалне курдске заједнице, Курди протестовали, бачен сузавац

© AP Photo / Lewis JolyПротест после убиства троје Курда у Паризу
Протест после убиства троје Курда у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Пратите нас
Троје убијених људи у пуцњави данас у Паризу били су припадници локалне курдске заједнице, изјавио је адвокат курдског центра у чијој близини се догодио напад.
Мушкарац ухапшен због пуцњаве познат је француским властима, јер је напао мигрантски камп пре годину дана, преноси Ројтерс.
Француска телевизија БФМ ТВ пренела је раније данас да је троје људи убијено, а четворо повређено у пуцњави у центру Париза, када је мушкарац стар 69 година отворио ватру на пешаке на улици у близини Курдског културног центра.
Телевизија преноси да је нападач ухапшен, а да је полиција позвала јавност да се држи подаље од десетог париског арондисмана у којем је дошло до пуцњаве. Према изјавама сведока на улици се чуло осам пуцњева након чега је настао хаос, преноси телевизија.
На месту пуцњаве данас су се окупили припадници курдске заједнице који сматрају да иза напада стоје турске власти. Полиција је демонстранте растерала сузавцем, јавио је дописник Спутњика из Париза.

Макрон: Француски Курди жртве гнусног напада

Председник Француске Емануел Макрон изјавио је данас да су француски Курди били мета гнусног напада, упутивши саучешће породицама жртава и подршку повређенима.
„Француски Курди су мета гнусног напада у срцу Париза. Наше мисли су са жртвама, људима који се боре за живот, њиховим породицама и вољенима“, навео је Макрон на Твитеру.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала