- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Честитке патријарха српског Порфирија поводом Божића

© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆПатријарх српски Порфирије
Патријарх српски Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
Пратите нас
Патријарх српски Порфирије упутио је данас божићну честитку званичницима православних цркава – цариградском патријарху Вартоломеју, александријском и све Африке Теодору, антиохијском и свег Истока Јовану, румунском Данилу и бугарском Неофиту, кипарском и Нове Јустинијане Георгију, атинском и све Јеладе Јерониму и тиранском и све Албаније Анастасију
Патријарх Порфирије упутио је божићну честитку и папи Фрањи, архиепископу кентерберијском Јустину Велбију, апостолском нунцију у Србији, надбискупу Санта Гангемију, надбискупу београдском и председнику Међународне бискупске конференције Светог Ћирила и Методија Ладиславу Немету, бискупу сремском Ђури Гашпаровићу, бискупу коађутору сремском Фабијану Свалини, бискупу Реформатске Хришћанске Цркве у Србији Бели Халасу, Бискупу Словачке Евангелистичке Цркве а.в. Јарославу Јаворнику, суперинтенданту Евангеличке Хришћанске Цркве а.в. Габору Долинском.
Патријарх српски Порфирије, који је и администратор Епархије загребачко-љубљанске, упутио је срдачне честитке верницима Римокатоличке цркве у Словенији и Хрватској, надбискупу загребачком Јосипу кардиналу Бозанићу, председнику Хрватске бискупске конференције надбискупу задарском Желимиру Пуљићу и свим члановима Хрватске бискупске конференције, као и председницима, председницима парламената, премијерима и министрима надлежним за сарадњу са црквама и верским заједницама у Словенији и Хрватској.
„Нека радост предстојећег празника испуни душе и срца свих хришћана како бисмо сви славили име Божје у векове векова”, наводи се у честитки патријарха Порфирија, саопштено је из СПЦ.
Београдски надбискуп Ладислав Немет - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
ДРУШТВО
Београдски надбискуп у Божићној посланици: Отворимо се божанској љубави и дарујмо је ближњима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала