- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Фотографија која је изазвала панику: Каква ово створења излазе из воде?

CC0 / / Плажа у сумрак
Плажа у сумрак - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
Пратите нас
Становник залива Стил у Јужној Африци снимио је сцену која сабласно подсећа на Спилбергов „Рат светова”. Иронично, оно што је ухватио уопште није била инвазивна врста, а камоли ванземаљска врста. Напротив, иако се чини да је то нека врста паука или рака, то је заправо биљка.
Облици паука заправо нису ванземаљци већ мртве биљке алое вере. Њихови дуги бодљикави листови уроњени су у песак и као да се крећу напред, дајући биљкама уверљив изглед ходања дуж обале, преноси Морски.хр.
„Мислио сам да бих ово могао да искористим као метафору како људи виде ове биљке као ванземаљце, али ми смо заправо двоножни ванземаљци који уништавају њихов свет. То је била идеја“, објаснио је аутор Јан Ворстер.
Међутим, његове фотографије су уместо тога изазвале конфузију и страх након што их је поделио други сајт који је те облике означио као „морске пауке“". Објава је на крају прикупила 22.000 коментара и 52.000 дељења.
Cape aloe, такође позната као aloe ferok, горка алоја и црвена алоја, једна је од најпознатијих биљака у Јужној Африци са дугом историјом медицинске употребе.
Позивајући се на листове с трновитим ивицама, реч „ферок“ значи „жестоки“ или „ратоборни“. И док се свакако уклапа у овај опис, лековита својства горке алоје чине је врстом лековитог биља, иако на први поглед изгледа застрашујуће.
Хозе Д. Рикелм освојио је прво место у категорији невероватних облака. - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2022
МУЛТИМЕДИЈА
Подводна пећина и прозор у лето: Најбоље пејзажне фотографије 2022.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала