- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Руски С-400 и "Искандери" у Белорусији значе већу ефикасност ПВО Савезне државе

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
Пратите нас
Руски ПВО системи и ракете „Искандер“ повећаће ефикасност противваздушне одбране Савезне државе, рекао је заменик руског министра спољних послова Михаил Галузин.
„Оружаним снагама Белорусије испоручено је најмодерније руско наоружање – системи С-400 и мобилни ракетни системи ‘Искандер’“, рекао је Галузин.
Подсетимо, белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да су ови системи у понедељак ступили на борбено дежурство.
Према речима Галузина, Русија и Белорусија активно раде на заштити западних граница Савезне државе и обе модернизују инфраструкутру на граници.
Он је, такође, рекао да није коректно говорити о томе да ће заједничке снаге Русије и Белорусије бити ангажоване у специјалној операцији у Украјини.
„Задатак заједничке руско-белоруске групе јединица је да пруже отпор потенцијалном противнику у случају упада на територију Белорусије “, рекао је званичник Министарства спољних послова Русије.
Галузин је додао и да то што Русија обучава посаде белоруских авиона, преуређених за примену специјалне муниције представља симетричан одговор на непријатељске потезе НАТО.

„Током радне посете председника Русије Владимира Путина Минску 19. децембра саопштена је одлука о обуци посада борбених авиона, преуређених за могућу примену специјалне муниције“, рекао је Галузин и навео да се САД аналогне ствари раде већ годинама са савезницима у НАТО.

Владимир Путин у Минску - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
РУСИЈА
Белорусија је наш прави савезник: Путин на састанку са Лукашенком у Минску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала