- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Орбан: Мир у Украјини зависи од Америке

© Sputnik . MILOS MILIVOJEVICМађарски премијер Виктор Орбан
Мађарски премијер Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
Пратите нас
Мир у Украјини зависи од Сједињених Америчких Држава, а сукоб ће трајати све док Американци буду пружали кијевском режиму финансијску и војну помоћ, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбана за лист „Мађар немзет“.
Мађарски лидер је констатовао да постоји реална опасност од дуготрајног сукоба у Украјини.
„Украјина ће моћи да ратује све док је Сједињене Америчке Државе буду подржавале новцем и оружјем. Ако Американци желе да буде мир, биће мир“, рекао је Орбан.
Такође је додао да Мађарска у овој ситуацији делује искључиво у сопственим интересима који не подразумевају прекид дијалога са Русијом, упркос неодобравању из Брисела.
„Није нам у интересу да прекинемо све економске односе са Русијом. На та питања гледамо нашим очима, а не кроз призму других земаља“, поручио је Орбан.
Он је поновио да Мађарска, вођена интересима сопствене безбедности, не намерава да испоручује оружје Кијеву.
„Мађарска је одлучила да то није њен рат. Пружаћемо хуманитарну помоћ Украјини, водећи рачуна о мађарским националним интересима“, поручио је мађарски лидер.
Раније је Европска комисија блокирала 22 милијарде евра које је Мађарска требало да добије из европских фондова за кохезију. Орбан је истакао да је ЕК наставила да блокира средства, јер жели да утиче на став Мађарске о миграцији, сексуалном образовању и санкцијама, али да Будимпешта не намерава да мења свој став.
Орбан: Мигранти који хрле у Мађарску су опасност по здравље и својеврсна биолошка претња - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
РУСИЈА
Орбан: Време је за ревизију санкција против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала