- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Рогозин пребачен у болницу у Московском региону

© Sputnik / Сергеј Мамонтов / Уђи у базу фотографијаДмитриј Рогозин
Дмитриј Рогозин - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
Пратите нас
Бивши шеф „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин, који је рањен током гранатирања Доњецка, пребачен је из Ростова на Дону у болницу у Московском региону, саопштио је његов помоћник.

„Дмитриј Рогозин и још двојица војних саветника, који су рањени приликом гранатирања Доњецка, пребачени су у болнице које се налазе у Московској области. Дмитриј Рогозин ће за неколико дана имати операцију уклањања гелера који се заглавио поред кичме“, рекао је његов помоћник.

Он је појаснио да је Рогозин рањен металним фрагментом величине 8x6 милиметара који је ушао изнад десне лопатице, близу кичме.
„Чудом није пробио плућа. Осим тога, Рогозин је задобио контузије. Нема других повреда“, додао је његов помоћник.
Такође је саопштио да су још двојица рањених војних саветника у тешком стању, те да се налазе у болници у Доњецку, док је трећи пребачен у Ростов на Дону.
Хотел у коме је Дмитриј Рогозин боравио са групом војних саветника „Царски вукови“ у Доњецку нашао се на мети украјинског гранатирања 22. децембра. Напади су извођени високо прецизном муницијом. Рогозин је након рањавања пребачен у болницу у Ростов на Дону. У гранатирању је рањен и премијер ДНР Виталиј Хоценко, а погинуо је његов телохранитељ и један члан групе „Царски вукови“.
Дмитриј Рогозин - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
РУСИЈА
Рогозин поручује Кијеву: Нећу вам остати дужан, одговараћете за моје погинуле другове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала