- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија у уторак доноси одлуку - Европа је у новом проблему

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
Пратите нас
Како сада ствари стоје, УЕФА ће у уторак остати без једне чланице, Русија ће иступити из европске фудбалске конфедерације и прикључити се азијској. Дефинитивна одлука биће донета у уторак, 27. децембра.
Наиме, како преносе бројни светски медији, дефинитивна одлука биће донета у уторак, 27. децембра.
О свему томе говорио је председник фудбалског савеза Русије Александар Дјуков.
„Ова ће одлука сигурно утицати на то како ће се руски фудбал развијати у следећих десет година. Почели смо да разговарамо о томе, али смо се сложили да прво морамо да анализирамо све могуће сценарије и њихове последице. Довољно је само упоредити однос Азије и Европе према нама. У Азији имамо 48 репрезентација и само две или три не желе да играју против нас. То је потпуно другачије од овог што се догађа у Европи, где више од пола репрезентација не жели сусрете с нама“, рекао је председник фудбалског савеза Русије Александар Дјуков.
Руски Чемпионат пише да УЕФА не жели да изгуби Русију.
„УЕФА, упркос тренутној ситуацији, не жели да изгуби чланство Русије у својој организацији. Залаже се за варијанту у којој ће се након смиривања геополитичке ситуације руски фудбал реинтегрисати у европски. За УЕФА ће губитак такве државе бити велики ударац имиџу, чак и у садашњој ситуацији“, објавио је споменути лист.
Русија је елиминисана из квалификација за Светско првенство у Катару, где је требало да игра у европском баражу, али и из предстојећих квалификација за Европско првенство. Од суспензије Русија је одиграла само три утакмице, пријатељске против Киргистана, Таџикистана и Узбекистана.
Фудбал лига нација Русија Мађарска - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
СПОРТ
Руски Бразилац не заборавља Москву: „Хвала за сву љубав и поштовање“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала