- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Србија ће остати у историји Мундијала у Катару – бар по једној ствари

Пратите нас
Српска фудбалска репрезентација није успела да оствари циљ на Мундијалу у Катару, али ће ипак остати упамћена због једног детаља са утакмице против Бразила.
Екипа коју је на Светско првенство повео селектор Драган Стојковић завршила је такмичење у првој фази са само једним освојеним бодом, а поразом од Швајцарске у последњем колу изгубила је шансе за нокаут фазу.
А све је кренуло утакмицом против Бразила, толико чеканом и жељеном која се на крају испоставила као корак ка пропасти јер је доживљен пораз од 2:0.
Оба гола је постигао нападач Тотенхема Ришарлисон, а други, постигнут на спектакуларан начин, летећим волејем, проглашен је за најлепши погодак Мундијала.
© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСрбија и Бразил
Србија и Бразил - Sputnik Србија
1/2
Србија и Бразил
© AP Photo / Martin MeissnerСрбија и Бразил
Србија и Бразил - Sputnik Србија
2/2
Србија и Бразил
Ришарлисон се у том моменту нашао између тројице српских фудбалера, све је сам урадио и закуцао је лопту акробатским потезом поред немоћног голмана Вање Милинковић-Савића.
Гол деветке Бразила су навијачи изгласали за најбољи, а потом следе погодак Салема Ал-Давсарија из Саудијске Арабије, Кодија Гакпа из Холандије и Енца Фернандеса из Аргентине.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала