- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Ако заиста буде истраге – биће и казне: Да ли ће се председник ФИФА оклизнути на со

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAНусрет Гокџе, тусрски месар, интернет звезда
Нусрет Гокџе, тусрски месар, интернет звезда - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Пратите нас
Светска фудбалска федерација је званично донела одлуку да отвори истрагу о томе како је турски месар и кувар Нусрет Гокче дошао у прилику да се појави на терену стадиона у Дохи после финала Мундијала и да дође у посед пехара коме је приступ дозвољен само победницима такмичења.
Правила ФИФА указују на то да нико осим чланова екипе победника Мундијала не сме ни да додирне пехар, што је било презентовано и у Београду уочи почетка Светског првенства током турнеје „Златне богиње“, односно „Златног глобуса“.
Током презентације трофеја он је био херметички затворен у стакленом раму, а чак ни селектор Драган Стојковић, а ни амбасадор Мундијала Марко Матераци, нису били у могућности да ставе руке на пехар.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Пикси је добио „Богињу“ – из руку легенде /видео/
Ту прилику је добио турски месар и кувар познат под надимком Солт беј, због свог готово ритуалног посипања месних одрезака сољу, уз циркуску представу драматизованог сечења припремљеног оброка.
Да га је то прославило сведочи и снимак где он изводи своју тачку пред одушевљеним председником ФИФА Ђанијем Инфантином.
„Солт беј, најбољи од најбољих“, хвалио је први човек светског фудбала свог пријатеља, што упућује на то да правац истраге може да иде само према њему, а то би могао да буде велики проблем.
Истрага ће сасвим сигурно утврдити прекршаје и позвати на одговорност, ако се то не деси догодиће се преседан, а уколико буде тражен кривац он ће извесно морати да буде кажњен.
Првоосумњичени је, потпуно бизарно, први човек ФИФА, швајцарски Италијан који би требало да буде амбасадор правила и дигнитета организације на чијем је челу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала