- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Изашао тим године – један шампион света, а два Хрвата у идеалних 11

© AFP 2023 / JACK GUEZЛука Модрић, Јошко Гвардиол
Лука Модрић, Јошко Гвардиол - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Пратите нас
Угледни француски лист „Екип“ изабрао је фудбалски тим године, а Лионел Меси је једини члан светских шампиона Аргентинаца међу идеалних 11.
Највише представника има Француска - чак тројицу, Белгија има двојицу, као и Хрватска, док су по једно место заузели Енглез, Холанђанин и Бразилац.
Најбољи голман света је Белгијанац Тибо Kуртоа, освајач Лиге шампиона са Реал Мадридом и првак Шпаније.
У одбрани су: Kајл Вокер (Манчестер Сити, Енглеска), Вирџил ван Дајк (Ливерпул, Холандија), Јошко Гвардиол (Лајпциг, Хрватска) и Тео Ернандез (Милан, Француска).
Места на средини терена су заузели: Kаземиро (Реал Мадрид/Манчестер Јунајтед, Бразил), Лука Модрић (Реал Мадрид, Хрватска), Лионел Меси (ПСЖ, Аргентина) и Kевин де Брујне (Манчестер Сити, Белгија).
У нападу предњаче Kилијан Мбапе (ПСЖ, Француска), као и освајач „Златне лопте“ Kарим Бензема (Реал Мадрид, Француска) који није наступио на Мундијалу у Катару.
Нема шта, занимљив избор, мада је питање и да ли је могло боље.
Вероватно се у обзир узимала комплетна сезона и учинак у Лиги шампиона, али опет утисак је да има неких играча који су неправедно изостављени.
Мохамед Салах - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
СПОРТ
Салах објавио фотографију, фанови га напали: „Да ниси богат и славан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала