- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американка сумња у систем: „Неће Јокићу дати трећу награду заредом“

© AP Photo / Jeff ChiuНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Пратите нас
Постоји у НБА лиги нешто што се зове „умор код гласача“, а пре би могло да се опише жељом Американаца да имају различите МВП лауреате. Зато се предвиђа да ће Никола Јокић јако тешко до нове МВП награде, треће заредом. О том је говорила новинарка ЕСПН Ел Данкан.
Она сматра да Јокић заслужује ту награду, али да је на крају неће добити.
„Слушајте, мислим да му неће дати трећу МВП награду. НБА то није урадила од сезоне 1983/1984. или тако нешто. Последњи је то успео Лери Бирд, а иронично, бројеве које бележи Јокић су бројеви које су имали баш Бирди Меџик – они су једини могли да имају 13 поена, 13 скокова и 13 асистенција", рекла је Данкан у емисији на телевизији ЕСПН.
Потом је то детаљно објаснила...
Данканова сматра да НБА лига воли да има различите најкорисније играче, а не да ту награду добија један те исти играч годинама заредом.
„Мислим да НБА лига не воли да сваке године даје истом кошаркашку МВП-а, али… Јокић има најбољи плус/минус у целој лиги, што је тачно онај податак који нам говори колико је неко важан за екипу. Денвер побеђују буквално само због Јокића. Тако да, ако вам Јокић није на врху листе за МВП-а, не знам ко ће да буде, али са друге стране, мислим да Јокића стиже оно што смо имали са Леброном. Да, сваке године може да буде МВП, али сада нам треба неко други", закључила је она.
Дакле, Американцима је све јасно. Али, могли би да укоче Николу ка трећој узастопној награди...
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
СПОРТ
Јокић држао час кошарке – Денвер преко Портланда до врха НБА
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала