- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац изгубио самопоуздање: „Не бих се кладио на себе“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал завршио је претходну тениску сезону као светски шампион у избору ИТФ-а, највише захваљујући тријумфима на Аустралијан опену и Ролан Гаросу, где је рекордни 14. пут подигао трофеј на шљаци.
Године и нарочито повреде чине своје, па се чувени „Бик са Мајорке“ ове године, по сопственом признању, не би кладио на себе да ће опет тријумфовати у Паризу.
Штавише, Рафа није сигуран ни да ли ће учествовати на следећем Ролан Гаросу, али се нада да ће бити довољно здрав за то.
„Не знам. Никада се не кладим на себе, али видећемо. Има много месеци до тог турнира. Оно чему се ја надам је да дођем тамо и имам опције, да дођем веома добро спремљен и здрав довољно да бих имао шансу да се такмичим. Потом ћемо видети шта ће се догодити", истакао је Надал у развору за шпански „Ас“.
Рафа је прошле године тријумфом у Паризу стигао до бројке од 22 Гренд слема и у то време побегао Новаку Ђоковићу и Роџеру Федереру за два „мејџорса“, али је наш ас у Вимблдону смањио заостатак за једну титулу.
Овог јануара Ноле ће имати прилику да се изједначи са Шпнацем у Мелбурну где Надал брани титулу коју је освојио можда захваљујући и протеривању Ђоковића из Аустралије прошле године.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
СПОРТ
Огласио се бивши број један: „Ђоковић ће бити под великим притиском у Аустралији“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала