Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ванредна ситуација у Пироту: Школе у понедељак не раде, огласио се градоначелник

Пратите нас
Владан Васић, градоначелник Пирота и шеф Градског штаба за ванредне ситуације на конференцији за медије је рекао да је у том граду проглашена ванредна ситуација.
Он је том приликом рекао да школе у понедељак неће радити, преноси Плус онлајн.
Подсећамо, на делу магистралне пруге Ниш - Димитровгад, између Пирота и Станичења, ван насељеног подручја дошло је до превртања вагона са амонијаком.
Више од 50 особа је затражила медицинску помоћ због тровања амонијаком. Од тога, њих седам је повређено у несрећама које су изазване цурењем амонијака односно слетањем са пута, а један од њих је теже интоксиран и пребачен у КЦ Ниш.
Градски Штаб за ванредне ситуације Града Пирота објавио је хитно обавештење грађанима Пирота о томе како треба да се понашају у ситуацијама када је дошло до цурења амонијака и формирања облака амонијака.
„Ходом напустити угрожену зону или стан кретањем нормално у односу на правац кретања облака на удаљеност од једног километра. Ако је отровни облак веома близу, стан не напуштати, већ предузети мере његове херметизације, затварања прозора и врата, кретање по стану свести на минимум, припремити маске са тампонима од газе или друге тканине“, наводи се у саопштењу Градског Штаба за ванредне ситуације Града Пирота.
Како саопштавају, важно је и да амонијак не доспе у водотокове.
„Водити рачуна да не доспе у водотокове (рени бунари, црпишта, реке, потоци итд, обзиром да је већ у концентрацији од 0.3 мг/л опасан за рибе и планктоне. Избегавати употребу воде за пиће са отворених налазишта и јавних чесми, обзиром да се облак амонијака лако раствара у води па постоји могућност да се на овај начин амонијак унесе у организам“, пише још у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала