- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић показао ожиљке и одиграо нестваран меч на Божић

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Пратите нас
Никола Јокић не престаје да показује због чега је двоструки узастопни МВП најјаче кошаркашке лиге света. Србин је новом спектакуларном партијом, крунисаном трипл-даблом обезбедио Денверу нови тријумф и то после драматичне завршнице и продужетка, у којем је пао Финикс резултатом 128:125 (регуларан ток 113:113).
Никола је на католички Божић у празничној атмосфери у Америци, уписао 83. трипл-дабл у каријери, а трећи на последње четири утакмице.
Незаустављиви кошаркашки геније из Сомбора постиго је 41 поен и имао је импресивних 15 скокова и и исто толико асистенција за 44 минута проведених на паркету. Шутирао је 16 од 25, што је преведено у проценте високих 64 одсто!
Никола Јокић поносно је прошетао велики број рана и ожиљака које има на обе руке, а све као последица огромне контакт игре и фаулова који трпи јер ривали не успевају да пронађу начин како да му стану на пут.
Денвер Нагетси отворили су боље утакмицу и решили су уводну деонису са плус четири - 28:24, али је у наставку уследио пад у њиховој игри, што су Финикс Санси искористили да преокрену резултат до одласка на велики одмор – 51:57.
Ипак, Денвер је предвођен српски репрезентативцем, Ероном Гордоном и Џамалом Марејом успео да се консолидује и да уђе у драматичну завршницу, што потврђује и одлазак у продужетак.
Јокић је чинио све. Погађао, асистирао, скакао. Гордон је сусрет завршио са 28 поена, имао је 13 ухваћених лопти и две асистенције, док је Мареј по кошгетерском учинку био трећи са 26 поена, имао је по пет додавања и скокова.
У самом финишу је Финикс, у чијим редовима је био најефикаснији Ландри Шамет са 31 поеном, имао је два или три поена предности, али је Денвер успео да се избори за додатних пет минута – 113:113, после којих су ученици Мајкла Мелоуна успели да оправдају улогу фаворита и да покажу због чега су тренутно најбољи тим Западне конференције.
Били су успешнији у продужетку и на крају су уписали 21. тријумф, наспрам 11 пораза и први су испред Њу Орлеанса и Мемфиса, док је Финикс четврти.
НБА резултати
Голден Стејт - Мемфис 123:109
Денвер - Финикс
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
СПОРТ
Американка сумња у систем: „Неће Јокићу дати трећу награду заредом“
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
СПОРТ
Богдан славио против Богдановића, Дончић са 50 поена уништио „ракете“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала