- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

После цурења амонијака у Пироту 15 пацијената пребачено у Ниш, међу њима троје деце

© AP Photo / Darko VojinovicПолицијска трака
Полицијска трака - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Пратите нас
Вагон са амонијаком преврнуо се јуче на прузи између Пирота и Станичења и том приликом дошло је до цурења тог гаса у атомосферу, због чега је у Пироту проглашена ванредна ситуација.
У пиротској болници због симптома тровања амонијаком хоспитализована је 51 особа.
Како сазнајемо у УКЦ Ниш, током вечери и ноћи, до сада, збринуто је укупно 15 пацијената, 12 одраслих и троје деце.
Према последњем извештају лекара од јутрос у 6 часова, сви пацијенти су тренутно стабилних виталних параметара и нису животно угрожени.
"У Ургентном центру УЦ УКЦ Ниш налази се 12 одраслих и 1 дете, од тога пацијент (59) са повредама грудног коша хоспитализован је у интензивној нези Клинике за анестезију, пацијент (49), са срчаним тегобама, хоспитализован је на одељењу Клинике за кардиологију, а дете након пријема, пребачено је и хоспитализовано у опсервацији Клинике за дечије интерне болести УКЦ Ниш", рекли су УКЦ Ниш.
У опсервацији Клинике за дечије интерне болести поред 1 детета које је пребачено из Ургентног центра, хоспитализовано још двоје деце. Сва три детета су стабилних виталних параметара, свесна, комуникативна, али због иритације дисајних путева, очију и коже, биће задржана, ради даљег праћења и лечења.
Према речима лекара, четири пацијента биће задржана у Ургентном центру, у опсервацији, још извесни период, а ради даљег праћења. Шесторо пацијената отпуштена током ноћи на кућно лечење.
СРБИЈА
Ванредна ситуација у Пироту: Школе у понедељак не раде, огласио се градоначелник
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала