- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски генерал: Западне границе Русије штите ракетни системи С-300

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаПротивваздушни ракетни систем С-300
Противваздушни ракетни систем С-300 - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Пратите нас
Руска војска ће 2023. године завршити модернизацију бригада Западног војног округа противавионским ракетним системом С-300В4.

„Како би се решили задаци нестратешке противракетне одбране и увећале борбене способности супротстављања балистичким ракетама, авионским комплексима за контролу и проналажење типа ‘Авакс’, као и авионима стратешке авијације, наставља се јачање војске системима С-300В4“, рекао је начелник војске противваздухопловне одбране Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Александар Леонов.

Он је навео да је испорука технике ове године омогућила замену застарелог наоружања једне од дивизија противавионске ракетне бригаде Западног војног округа, а до краја 2023. године ће јединице бити у потпуности наоружане модерним противавионским ракетним системом дугог домета.
Леонов је истакао да ће ове године копнена војска Русије добити и први дивизиони ракетни комплекс „Бук-М3“ средњег домета.
„Планирана је испорука још шест таквих комплекса за наоружање две противавионске ракетне бригаде“, нагласио је Леонов.
Додао је да како би се побољшале борбене способности противавионских ракетних пукова и дивизија, наставља се њихово наоружавање системима „Тор-М2", а ове године су већ испоручена два система овог типа.
Рекао је и да су системи С-3ОOВ4, „Бук-МЗ“, као и „Тор-М2“ у неколико модификација потврдили ефикасност у специјалној војној операцији Украјине. Према његовим речима, тим системима је погођено 65 одсто од укупне количине непријатељских летелица.
Противваздушни ракетни систем С-300В - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
РУСИЈА
Москва: Планови Грчке да преда Кијеву С-300 ─ непријатељски, сва техника ће бити уништена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала