- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Знају и „они“ да је Србин – Стефане, буди паметан!

© AFP 2023 / LINDSEY PARNABYСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
Пратите нас
Преокрет у случају талентованог везисте Ливерпула Стефана Бајчетића, чији је отац Срђан, бивши српски фудбалер. И даље постоји могућност да он заигра за Орлове, али према последњим изјавама Бајчетића сениора, мале су шансе да се то заиста и догоди. Али, породица Бајчетић би требало да размисли добро о свему.
Његов отац је раније говорио о томе да би имао жељу да његов син заигра за Србију, али је сада стигла другачија изјава која указује на то у ком правцу иду ствари и како његов наследник, о којем бруји Острво и хвали га менаџер Ливерпула Јирген Клоп, размишља.
Са Бајчетићем сениром ступили су у контакт шпански медији после првенца који је постигао у дресу црвених на Енфилду у тријумфу над Астон Вилом у Премијер лиги - 3:1.
„Стефан је овде рођен и одрастао је ту. Има више везе са Шпанијом него са Србијом. У будућности се никада не зна шта може да се деси, али то није одлука коју је донео из интереса“, поручио је Срђан Бајчетић за мадридску „Марку“.
Подсетимо, недавно су људи из Фудбалског савеза Србије изјавили да чине све и да су контактирали с везистом Ливерпула Стефаном Бајчетићем како би одлучио да заигра за Србију, али ће то по свему судећи тешко јер су у причи умешани и Шпанци.
Добро знају на Пиринејима о каквом се таленту ради, нарочито у светлу смене генерација у сениорском тиму и чињенице да у везном реду репрезентације има већ двојицу малих генијалаца, Гавија и Педрија, играче Барселоне.
Оно о чему би породица Бајчетић требало да размисли је да ли је за Стефана Шпанија прави пут, имајући у виду случај Бојана Кркића, такође сина бившег српског фудбалера истог имена, који је изабрао Шпанију и потом нестао са фудбалске мапе.
Колико се судбина поиграла са некадашњим голгетером у млађим категоријама Барселоне сведочи и чињеница да је са 32 године поново остао без посла пошто није наставио сарадњу са јапанским Кобеом и питање је да ли ће опет заиграти фудбал.
Што се Стефана тиче, он има тек 18 и цео професионални живот пред собом, Шпанија у њему сасвим сигурно види велики потенцијал и зна да је он Србин што би могло да значи да ће у наредном периоду урадити све да га приволи да стане трајно под њену заставу.
У том случају Фудбалски савез Србије има сужен маневарски простор, али и ту постоје аргументи јер српски тим и даље има веома младу селекцију која би тек требало да достигне свој пун потенцијал, а са талентом попут Стефана тај пут би био далеко занимљивији.
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
СПОРТ
Станковић се огласио први пут од смрти Михајловића: Отишао је и део мене
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
СПОРТ
Српски гени распаметили Немца: Интелигентан је и безобразан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала