- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Црвени одговор плавима – може ли нова „лала“ да успе на Острву?

© AFP 2023 / ODD ANDERSENКоди Гакпо, Холандија, Ливерпул
Коди Гакпо, Холандија, Ливерпул - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
Холандски репрезентативац Kоди Гакпо (23) наставља каријеру на Острву у дресу Ливерпула који је добио трку за потпис једног од најталентованијих крилних нападача на свету.
Информацију је први потврдио његов доскорашњи клуб ПСВ Ајндховен који је оборио клупски рекорд када је у питању продаја фудбалера.

„ПСВ и Ливерпул постигли су договор о предложеном трансферу Kодија Гакпа. Ускоро ће 23-годишњи фудбалер отпутовати у Енглеску и где ће бити подвргнут неопходним формалностима пре завршетка трансфера чије детаље нећемо открити“, саопштили су Холанђани.

Ипак, у времену у коме живимо ништа не може да се сакрије.
Добро обавештени италијански новинар Фабрицио Романо објавио је на Твитеру да ће холандски репрезентативац потписати вишегодишњи уговор са Ливерпулом, а да ће енглески клуб за овај трансфер платити 37 милиона фунти (око 42 милиона евра) с тим што би трансфер уз одређене клузуле могао да нарасте до 50 милиона фунти (око 57 милиона евра).
Kоди Гакпо има 23 године, рођен је у Ајндховену и читаву каријеру провео је у редовима ПСВ-а. Истакао се на недавно завршеном Светском првенству у Kатару где је постигао три гола за селекцију Холандије.
Ове сезоне је одиграо 24 утакмице за Филипсовце у свим такмичењима и постигао 13 голова што је привукло пажњу богатих енглеских клубова.
Летос је Гакпо био на корак од трансфера у Лидс за 30 милиона евра, тренер Џеси Марш је ручао са играчем и упознао и породицу у Холандији, али је ПСВ одлучио у последњем тренутку да га не продаје, већ да сачека Мундијал да му се дуплира цена.
„Коди Гакпо је баш био близу Лидса, рекао бих 99 одсто је био наш играч, али сада је његова цена далеко изнад нашег домашаја“, изјавио је Марш почетком децембра у једном фудбалском подкасту.
Роком Мундијала у Катару као главни кандидат за довођење Гакпоа константно се спомињао Манчестер јунајтед, који је пуштао разне „медијске буве“, али никада није конкретно кренуо по играча.
Зато је Ливерпул у тишини одрадио посао и изненадио многе своје навијаче за Божић. Пријатно.
© AFP 2023 / JEWEL SAMADКоди Гакпо, Холандија, Ливерпул
Коди Гакпо, Холандија, Ливерпул - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Трансфер Гакпоа неодољиво подсећа на довођење Хакима Зијеша у Челси после сјајне сезоне у Ајаксу. Мароканац је ове зиме заблистао у Катару и нема сумње да Грејем Потер и стручни штаб Челсија једва чекају да се врати у Лондон и стави на располагање.
Сада нам само преостаје да сачекамо и видимо да ли ће нова „лала“ успети на Острву.
Неке пре ње, попут Мемфиса Депаја (Манчестер јунајтед) или Стивена Бергвајна (Тотенхем) нису, па зато треба сачекати са судом о томе да ли је Ливерпул погодио са довођењем Кодија Гакпоа.
Страхиња Павловић - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Катар 2022
„Српски бисер“ поскупео 150 одсто после Мундијала
Карим Бензема, Реал Мадрид, Француска - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
Катар 2022
Откривен снимак због ког ће се Дешан стидети – Бензема је могао да помогне
Калвин Филипс - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Катар 2022
Неочекивани проблем после Мундијала: „Није у стању да тренира“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала