- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Откривен снимак због ког ће се Дешан стидети – Бензема је могао да помогне

© AP Photo / Francois MoriКарим Бензема, Реал Мадрид, Француска
Карим Бензема, Реал Мадрид, Француска - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
Пратите нас
Мундијал је увелико завршен, а колико год медијске пажње имали Аргентинци као прваци света, исто толико се говори и о Французима односно сукобу Карима Бенземе и Дидијеа Дешана. Карим Џазири, открио је да је француски нападач био спреман да игра од осмине финала и тиме је демантовао тврдње селектора да Бензема није био на списку само због повреде.
Француска репрезентација у Катар је ишла ослабљена, а највише се говорило о повреди Карима Бенземе који је пре Мундијала добио „Златну лопту“.
Како је Светско првенство одмицало тако је све више почело да се говори о томе да разлог Бенземиног одсуства није само повреда већ и сукоб са селектором Дидије Дешаном, као и саиграчима Антоаном Гризманом и Угом Лорисом.
Карим Џазири, агент француског фудбалера, хтео је коначно да стави тачку на гласине и открио је да Бензема био спреман да изађе на терен од осмине финала.
„Ово сам објавио, али сам се прво консултовао са тројицом специјалиста који су потврдили дијагнозу, Бензема је могао да буде спреман још од осмине финала да буде макар на клупи. Зашто сте тако брзо тражили да оде?“, написао је Џазири уз приложен снимак на коме се објашњава повреда фудбалера.
Иако је Бенземин менаџер снимком хтео да ставио тачку на целокупну драму вероватно да од тога нема ништа, јер се спекулације о детаљима сукоба и даље шире.
Гризман и Лорис су наводно због искуства имали велики утицај на одлуку Дешана, а Бензема је одбијањем да присуствује на финалу Мундијала јасно показао да односи са репрезентацијом нису добри.
Калвин Филипс - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Катар 2022
Неочекивани проблем после Мундијала: „Није у стању да тренира“
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Катар 2022
Ердоган: Роналду су изречене политичке санкције
Нусрет Гокџе, тусрски месар, интернет звезда - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
Катар 2022
Ако заиста буде истраге – биће и казне: Да ли ће се председник ФИФА оклизнути на со
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала