- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: За сада не постоји никакав „мировни план“ за Украјину

© Sputnik / Наталья СеливерстоваКремљ
Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
Не може постојати никакав „мировни план“ за Украјину уколико не обухвата улазак четири нова региона у састав Русије, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„За сада не постоји никакав 'мировни план' Украјине, хајде да почнемо од тога. Са друге стране, не може постојати никакав 'мировни план' који не узима у обзир данашње околности које се односе на руску територију, односно улазак у састав Русије четири нова региона. Никакав план, који не узима у обзир те реалије, не може претендовати на то да буде мировни“, рекао је Песков.

Он је тим речима прокоментарисао иницијативу председника Украјине Владимира Зеленског да се до фебруара припреми „мировни план“ и да се одржи „мировни самит“ под окриљем Уједињених нација.
Зеленски је у новембру рекао да Кијев има свој „план за постизање мира“ који се састоји од 10 тачака. Међу њима су осигуравање нуклеарне, прехрамбене и енергетске безбедности, размена заробљеника по формули „сви за све“, обнављање територијалног интегритета Украјине, „повлачење руских снага“, прекид борбених дејстава.
Амерички лист „Волстрит џорнал“ објавио је да сарадници Зеленског дорађују његов план за мирно решавање кризе у Украјини и да план треба да буде представљен у фебруару.
Зеленски на конференцији за медије са Бајденом - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
РУСИЈА
Под условима Вашингтона и Кијева: Зашто Русија неће пристати на „мировни план“ Зеленског
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала