- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Јачање руских трупа у зони специјалне операције биће настављено

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаПрипадници руских снага у зони специјалне војне операције
Припадници руских снага у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
Русија ће наставити да јача групе трупа у зони специјалне војне операције у Украјини, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
„Сматрам да морамо на терену да наставимо нашу политику коју је зацртао председник. Морамо јачати своје способности, како технолошке, тако и у смислу војника, који су после делимичне мобилизације прошли озбиљну обуку. Значајан део њих већ се налази на терену, да тако кажем, али већина није на првој линији фронта – на првој линији фронта боре се професионалци и војници по уговору – а значајан део је у резерви“, објаснио је Лавров у интервјуу за „Први канал.
„Наставићемо да јачамо нашу групу. Ова одлука донета је у септембру, именован је командант ове групе здружених снага и бавимо се дејствима која ће нам омогућити да много ефикасније радимо на овим територијама у најскорије време, уопште не сумњам у то“, додао је он.
Министар је нагласио да Русија намерава да обезбеди испуњење свих циљева специјалне војне операције, као и да је „апсолутни приоритет“ ослобађање од претњи и осигуравање безбедности становника четири нова руска региона.
Он је истакао да ће територије ових региона, чије су границе дефинисане у складу са руским Уставом, Русија ослободити.
Лавров је додао и да Русија не води дејства током специјалне војне операције у „светле офанзиве“, као што то чини украјинска страна, која не мисли на губитке.
„Не водимо неке спонтане офанзивне спектакуларне операције, како то практикује украјинска страна, по правилу, не обазирући се на губитке, само да би сада и одмах постигла медијски ефекат, како би Запад и даље наставио да велича садашње руководство као ‘представнике праве демократије’“, рекао је министар.
Према његовим речима, Русија би желела да што пре реши ситуацију око Украјине и оконча рат који је Запад покренуо.
„Наравно, ми желимо да што пре окончамо ову ситуацију, завршимо овај рат који је Запад спремао и који је на крају покренуо против нас преко Украјине, али за нас су приоритет животи војника, животи цивила који се налазе у зони борбених дејстава“, закључио је Лавров.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала