- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министри одбране Русије, Сирије и Турске разговарали у Москви о решавању сиријске кризе

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЗаједничка војна руско-турска патрола у сиријској провинцији Идлиб
Заједничка војна руско-турска патрола у сиријској провинцији Идлиб - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
Министри одбране Русије, Сирије и Турске одржали су трилатералне преговоре у Москви, на којима су размотрили начине за решавање сиријске кризе, саопштило је Министарство одбране Русије.
У саопштењу се додаје да је поред тога било речи и о решавању проблема избеглица, као и заједничких напора у борби против екстремистичких група на територији Сирије.
Министарство је објавило да су „након састанка, стране истакле конструктиван карактер одржаног дијалога у датом формату и неопходност његовог наставка у интересу даље стабилизације ситуације у арапској републици и у региону у целини“.
Турско Министарство одбране саопштило је да су се турски министар одбране Хулуси Акар и шеф Обавештајне службе Турске Хакан Фидан састали са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом, министром одбране Сирије Алијем Махмудом Абасом, као и са шефовима обавештајних служби Русије и Сирије.
Турско издање „Харијет“ објавило је да су преговори министара одбране три земље први званични преговори Анкаре и Дамаска за последњих 11 година.
Претходно је турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио да је предложио руском лидеру Владимиру Путину да организује трилатерални састанак на којем ће учествовати и сиријски лидер Башар Асад. Ердоган је истакао да се „залаже за заједничке кораке Русије, Турске и Сирије“, те да је стога неопходно организовати састанке представника обавештајних служби и министара одбране поменутих земаља.
Поглед на Дамаск - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
СВЕТ
Сирија отворила ваздушни простор за руску цивилну авијацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала