- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кијев спреман за истрагу пада ракете С-300 на територију Белорусије

© Фото : Telegram/belarusian_silovikБелоруски деминер посматра украјинску ракету С-300
Белоруски деминер посматра украјинску ракету С-300  - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Пратите нас
Кијев је спреман да спроведе истрагу инцидента са ракетом која је пала у Белорусију и позове експерте, саопштило је украјинско Министарство одбране.
„Украјинска страна, задржавајући безусловно право на одбрану и заштиту сопственог неба, истовремено је спремна да у Украјини спроведе објективну истрагу инцидента који се догодио 29. децембра на небу изнад територије Белорусије као последица одбијања форсираног ракетног напада Русије“, наводи се у коментару објављеном на сајту Министарства.
У саопштењу се додаје да је Украјина спремна да позове да у таквој истрази учествују ауторитативни стручњаци из земаља које ни на који начин нису повезане са Русијом.
У међувремену је портпарол команде ваздушних снага Оружаних снага Украјине Јуриј Игнат изјавио да украјинске снаге не поричу да би ракета која је пала на територију Белорусије могла бити украјинска.
„Такве ствари су могуће. Не могу се искључити. Знамо за примере на територији суседних држава – неке крхотине могу да падну“, рекао је он за украјинску телевизију „24 канал“.
На територију Белорусије пала је украјинска ракета која је испаљена из ПВО система С-300. Министарство одбране Белорусије саопштило је да је ракету оборио систем белоруске противваздухопловне одбране.
Тренутно на лицу места раде стручњаци Истражног комитета, Министарства унутрашњих послова и Министарства одбране. Нема извештаја о жртвама.
Министарство спољних послова Белорусије у Минску - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Специјална операција у Украјини
Минск упутио протест украјинском амбасадору због ракете
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала