- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Два лица Аустралије –„Једва чекамо да гледамо Новака“

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021.
Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Пратите нас
После нешто мање од годину дана од депортације Новака Ђоковића из Аустралије у тој земљи је дочекан како доликује односно као деветоструки шампион првог Аустралијан опена. Алистер Мекдоналд, директор турнира у Аделејду на ком ће Новак играти пре Гренд слема истакао је да у тој земљи сви једва чекају да виде на терену српског тенисера.
Прошлог јануара био је сан, сада је стварност. Новак Ђоковић вратио се у Аустралију и то не само на Гренд слем већ ће играти и турнир 250 серије, па ће тако Аустралијанци моћи да га гледају целог јануара.
Мишљења су подељена, присталице бивше власти у Аустралији мисле да укидање забране за Новаков улазак у земљу није паметан, док један вероватно и већи део јавности сматра да је то била једина исправна одлука.
Алистер Мекдоналд, директор турнира у Аделејду, имао је само речи хвале за српског тенисера и истакао је да једва чекају да гледају српског аса.
„Био је фантастичан данас. Стигао је у Аделејд спреман. Једва чекамо да га гледамо, делује да је у форми и његов тим је одушевљен што је у Аделејду. Познаје добро наш град, зна шта може да очекује, услови су јаки слични оним у Мелбурну. Тако да је цео тим заиста срећан што је овде“, истакао је Мекдоналд који је и више него свестан колику медијску пажњу Новак доноси турниру.
Мекдоналд посебно подвлачи да су се организатори потрудили око Новакове исхране и подигли све услове на виши ниво како би се шампион добро осећао.
„Јасно је да Новак око себе има сјајан тим сарадника, веома је детаљан када су у питању припреме, чак и данас. На терену је био први пут, имате утисак да те припреме иду према јасном програму вежби, а веома је посебан и у избору хране. Трудимо се да му обезбедимо веганску дијету, тим са нама сарађује заиста одлично“, закључио је Мекдоналд.
Новак је у Аустралију стигао без велике медијске пажње и најаве јер није било познато када ће тачно слетети у Аделејд.
Турнир 250 серије који претходи Аустралијан опену одржава се од првог до осмог јануара, а потом Новак има неколико дана да одмори јер први Гренд слем почиње 16. јануара.
Ђоковић на Аустралијан опену јури јубиларни десети трофеј за који му је прошле сезоне ускраћено да се бори.
Рафаел Надал и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
СПОРТ
Демони прошлости и даље прогањају Медведева
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
СПОРТ
Новак је остао без „доброг духа“
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
СПОРТ
Осмех на лицу и рекет у руци – отерали су га, а сада славе његов долазак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала