- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Демони прошлости и даље прогањају Медведева

© AP Photo / Hamish BlairРафаел Надал и Данил Медведев
Рафаел Надал и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
У сусрет првом Гренд слему у сезони, Данил Медведев присетио се не тако лепе успомене из Аустралије односно пораза од Рафаела Надала у финалу Аустралијан Опена. Током целе сезоне руски ас као да није успео да пронађе праву форму, а један од разлога за то могао би према речима Медведева можда да буде пораз у Мелбурну.
Имао је Данил Медведев велику прилику да се домогне титуле на Аустралијан Опену најпре због тога што је Новак Ђоковић депортован из те земље и није могао да игра на првом Гренд слему у сезони. Предвиђало се финале између Руса и Рафаела Надала које се на крају и догодило.
Рус би освајањем трофеја добио и прво место на АТП листи, а све је водило ка том сценарију јер је Медведев повео са 2:0 у сетовима. Међутим, невероватни Надал направио је епски преокрет и на крају он преузео меч у своје руке и стигао до 21. Гренд слем трофеја.
Медведев ни сам не зна да ли је пораз из Аустралије оставио последице на њега, али верује да га то финале у дубини душе и даље боли иако се трудио да заборави.

„Не знам колико је тај пораз утицао на мене и да ли и даље утиче, немам појма. Осећам као да сам то одавно оставио иза себе, али ко зна? Можда је још ту, негде дубоко у мени. Није то неки од мечева који премотавам у глави, мислим да је играо предобро“, објаснио је Медведев.

Рус је истакао да је Надал од трећег сета играо невероватно и да је тешко „сварити“ пораз који дође након предности од 2:0.
„Био је веома снажан и постајао све бољи како је меч одмицао. Да, имао сам 0-40, али нисам ту изгубио то финале. Са тениског аспекта, нисам био разочаран, али после вођства од 2-0 у сетовима, није било лако сварити тај пораз“, рекао је Медведев.
Када је реч о наредној сезони, руски ас има велике амбиције и жели до нове Гренд слем титуле, а како истиче доказао је већ да то може и то победом над Новаком Ђоковићем на УС Опену.
„Знам да могу да играм добро и да могу да победим свакога када је тако. Знам и да сам у стању да освојим Гренд слем титулу, урадио сам то већ једном, и то против Новака“, закључио је Медведев.
Мораће руски ас да игра на много бољем нивоу него ове сезоне када његов тенис није подсећао на онај какав би требалод а пружи један Гренд слем шампион. Међутим, упркос не тако сјајним партијама, Данил је сезону успео да заврши са две титуле у Бечу и Лос Кабосу.
Не би било чудно да је пораз од Надала остао у Даниловој глави због чега није деловало да је у најбољој форми, али сада како се Аустралијан Опен приближава мораће Рус да се потруди да што пре избрише демоне прошлости из главе.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
СПОРТ
„Слушајте, Новак је најбољи на свету“ – Кирјос једва чекао да правда победи
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
СПОРТ
Руски и белоруски тенисери на жребу за Аустралијан опен!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СПОРТ
Ђоковић је „најтраженији“ – иза њега Тијана и Гудељ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала