- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: „Император Александар III“ по многим карактеристикама нема пандана у свету, стижу још четири

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаНуклеарна подморница
Нуклеарна подморница - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин учествовао је путем видео-линка у церемонији подизања заставе на нуклеарној подморници "Александар Суворов" и поринућу „Императора Александра III“.
Како је истакао руски председник, нове подморнице по многим карактеристикама нема пандана у свету. Он је истакао допринос предузећа Уједињене бродоградитељске корпорације - конструкторског бироа Рубин и фабрике Севмаш у изградњи нуклеарне подморничке флоте.
"Најновији нуклеарни носачи ракета, који се тамо пројектују и граде, по много чему немају пандане у свету“, рекао је шеф државе.
Русија ће повећати темпо и обим изградње бродова, различитих класа.
„Повећаћемо темпо и обим изградње бродова различитих пројеката, опремићемо их најсавременијим наоружањем, спровести оперативну и борбену обуку морнара, узимајући у обзир стечено искуство, укључујући и током специјалне војне операције“, рекао је шеф руске државе.
Путин је истакао да ће у оквиру актуелног програма наоружања бити изграђене још четири подморнице ове класе, које ће штитити земљу у наредним деценијама.
Нуклеарна подморница "Император Александар III" је седми носач ракета из породице руских подморница "Бореј-А". Они могу да носе 16 интерконтиненталних балистичких ракета "Булава".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала