- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Пад украјинске ракете на Белорусију изазива крајњу забринутост

© Sputnik / Наталья СеливерстоваКремљ
Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2022
Пратите нас
Пад украјинске ракете у Белорусији изазива изузетно велику забринутост, Москва и Минск су у сталном контакту, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„У сваком случају, то је догађај који изазива изузетно велику забринутост не само код нас, него и код наших белоруских партнера“, рекао је Песков.
Како је додао, војна лица Русије и Белорусије у сталном су контакту, а „највиши могући ниво међусобног дијалога и његова поверљива природа омогућавају земљама да брзо размењују најосетљивије информације“.

„Знате да је Белорусија с тим у вези предузела низ акција, упућујући одређени демарш украјинској страни. Али, још једном понављам, ово је догађај који изазива забринутост", истакао је Песков.

На територију Белорусије 29. децембра пала је украјинска ракета која је испаљена из ПВО система С-300. Министарство одбране Белорусије саопштило је да је ракету оборио систем белоруске противваздухопловне одбране. У међувремену је портпарол команде ваздушних снага Оружаних снага Украјине Јуриј Игнат изјавио да украјинске снаге не поричу да би ракета која је пала на територију Белорусије могла бити украјинска. Украјинско Министарство одбране саопштило је да је Кијев спреман да спроведе истрагу инцидента са ракетом. Начелник управе противваздушних ракетних снага Оружаних снага Белорусије, пуковник Кирил Казанцев изјавио је да би пад украјинске ракете на територију Белорусије могао бити намерна провокација Кијева.
Ракета система С-300 - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2022
РУСИЈА
Белоруска војска: Пад украјинске ракете – намерна провокација Кијева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала