Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Показало се све лицемерје поводом сукоба у Украјини, притисци на нашу земљу биће све већи

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је за нама ужасна и тешка година и да се показало све лицемерје поводом сукоба у Украјини, као и да ће притисци на нашу земљу бити све већи, јер ће сви, како је истакао, покушавати председнику Русије Владимиру Путину да извуку из руке преседан Косова.
"Ово је једна ужасна и тешка година за свима нама, у којој смо све лицемерје могли да видимо и у којој смо ми грађани Србије могли да видимо колико је наша позиција била принципијелна, прецизна и тачна, добро и одговорно одмерена", рекао је Вучић гостујући на Првој телевизији.
Колико ћемо моћи да је чувамо, додао је, видећемо, али свакако не по цену угрожавања животних интереса ове земље.
Али, свакако је се нећемо ни лако ни одрећи, истакао је председник.
"Што се самог сукоба у Украјини тиче, не верујем да ће ускоро уследити мир, зато што може да уследи када је јасно да једна страна губи, па ће морати да пристаје. Пре два или три месеца било је очигледно да је Запад био у победничкој ефуорији и мислили су да ће лако да сломе Русију, као што је пре шест месеци Русија била у еуфорији мислећи да ће лако да сломи Украјину", навео је Вучић.
Како је рекао, сада су ствари у некој пат позицији у Украјини, у којој неку минималну иницијативу има Русија, али није то лако проценити на дуги рок.
"Али, Руси ратују боље него на почетку, извукли су поуке, и сада боље ратују него пре девет или шест месеци. Јер када немате мир, сви притисци ће да иду на нас, пошто ће сви гледати да извуку Путину из руку преседана Косова и зато на нашу земљу иду све већи притисци", навео је он.
На питање о притисцима у вези са увођењем санкција Руској Федерацији, рекао је:

"Има једна мала земља у Европи. Мало племе Гала које чува своју слободу колико може. Не знам да ли ћемо увести санкције Русији. Моје 'не знам' вреди много више него њихово (европско) да".

Вучић је рекао да Србију свакако чека не лака година у политичком смислу, док ће у економском смислу 2023. бити добра година за грађане.
"Боља него ова и неће бити проблема са струјом и гасом, нити са храном и водом, биће свега, имаћемо свега. Само је важно да градимо земљу и верујемо у себе, да волимо своју Србију и да се за њу боримо", поручио је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2022
СРБИЈА
Вучић: Рекао сам, хајде да видимо како ће Курти да преузме Север - онда се све преокренуло
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала