- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков ученик „гладан“ успеха: „Хоћу титулу у Мелбурну и светски број један“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић и Холгер Руне
Новак Ђоковић и Холгер Руне - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
Дански тенисер Холгер Руне поручује да са високим амбицијама улази у предстојећу 2023. годину. Тренутно 11. тенисер света има жељу да нападне прво место на АТП и освоји Аустралијан опен, иако на то све претендује и наш Новак Ђоковић.
Руне је претходну сезону окончао победом над Србином у финалу Мастерса у Паризу (2:1) и не крије да му је Новак један од идола, иако сматра да је време за нови искорак.
Могуће и да је баш тај тријумф утицао да му знатно порасте самопоуздање.
„Увек постављам циљеве, а сада је то да будем светски број један. Прошле године сам са 103. места дошао до 10, сада сам на броју 11. То је деловало немогуће, али ја сам веровао. Заправо ми је циљ за прошлу годину био да завршим у топ 25, а то сам дебело надмашио“, рекао је Руне.
Данац је тренирао у академији Патрика Муратоглуа, а француски тренер од финиша прошле сезоне стални је део његовог тима.
„Супер је имати Патрика у тиму, одличан је тренер и забављамо се и на терену и ван њега. Има праве савете за мене, и ментално и тениски“, истиче Данац.
Руне, који у априлу пуни тек 20 година, верује да може да освоји Аустралијан опен.
„Да, верујем да могу до титуле. Биће тешко, јер много других такође то жели, али верујем у то и, што је још важније, у сваком мечу ћу бити сто одсто озбиљан и концентрисан. Не желим да играм дуге мечеве на старту, па да будем уморан. Одиграо сам само пет слемова у животу, немам толико искуства у поређењу са другима, али имам ватру у себи и велико самопоуздање“, закључио је Данац.
У првом колу турнира у Аделејду, Руне се састаје са Јошихитом Нишиоком из Јапана.
Холгер Руне и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
СПОРТ
Новакова школа – од 103. на свету до пет награда
Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала