- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Срушио се авион у Приједору, погинули отац и ћерка

© Sputnik / Александар МилачићПолиција и амбулантна кола Хитне помоћи у РС
Полиција и амбулантна кола Хитне помоћи у РС - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
У авионској несрећи која се догодила у непосредној близини приједорског аеродрома, у којој се срушио спортски авион, погинули су пилот и инструктор једриличарства Љубиша Араманда и његова двадесеттрогодишња кћерка Андреа.
Љубиша је био истакнути пилот и једриличар, планинар, спортиста и председник Планинарског Савеза Републике Српске. За сада није познат узрок пада авиона, а на терену су надлежне екипе које врше увиђај.
На магистралном путу Приједор – Козарска Дубица, у непосредној близини аеродрома, око 15 часова пао је спортски авион „цитабриа“. Немили догађај десио се пред очима мештана који живе у непосредној близини и који кажу да је пад авиона трајао свега неколико секунди.
Ово је један од најтежих дана у историји Приједорског ваздухопловства кажу у „Аеро Клубу“, преноси РТРС. Изгубљен је млади живот и човек који је дао велики допринос у спортским, хуманим и бројним активностима града и Републике Српске.
Тужилаштво БиХ дало је налог полицији и надлежним институцијама за цивилно ваздухопловство да предузму све како би се утврдили детаљи пада авиона.
Љубишу Араманду Приједорчани знају као човјека који је уложио сву своју снагу и знање у развој ваздухопловства у граду на Сани. Био је страствени љубитељ висина, волео је да осваја и планине.
Био је члан планинарског друштва „Клековача“, председник Планинарског савеза Републике Српске, радник „Електродистрибуције Приједор“, спортиста и добровољни давалац крви. Са Љубишом у авиону страдала је и његова двадесеттрогодишња кћерка Андреа Араманда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала