- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Приштина се креће ка ескалацији уз подршку САД и ЕУ

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
Пратите нас
Власти непризнатог Косова иду ка ескалацији, западне земље треба да изврше притисак на Приштину и натерају је да одустане од милитантних планова и испуни своје обавезе, изјавио је за Спутњик заменик руског министра спољних послова Александар Грушко.
„Са великом забринутошћу пратимо развој ситуације на Косову и око њега. Видимо да косовске ‘власти’ воде политику ескалације, а очигледно је да се ослањају на подршку, отворену и скривену, својих покровитеља, пре свега са стране Европске уније и Вашингтона“, рекао је Грушко.
Према његовим речима, „сви они који утичу на политику понашања Косова треба да на њега изврше притисак у правцу изналажења политичког решења“.
„Пре свега, да приморају Приштину да одустане од својих милитантних планова који су испуњени дестабилизацијом Балкана и испуни све раније преузете обавезе које произилазе из Бриселског споразума, а које предвиђају стварање заједнице српских општина као централног елемента у решавању косовског проблема“, закључио је Грушко.
Раније је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио за „Велт“ да на Косову желе да повећају број војника НАТО-а „зарад јачања мира и безбедности у целом региону Западног Балкана“.
О актуелној ситуацији на КиМ али и о утицају бомби са осиромашеним уранијумом баченим током НАТО агресије на здравље људи у новогодишњем интервјуу говорила је министарка здравља Даница Грујичић:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала