- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски политичар: Украјина у потпуности под спољном контролом – преговори с Кијевом не вреде пет пара

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаПредседавајући Одбора за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки
Председавајући Одбора за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
Пратите нас
Украјина губи суверенитет и независности, а с обзиром на то да је земља у потпуности под спољном контролом преговори са њеним руководством биће бескорисни, сматра председник Комитета за међународна питања Државне думе Русије Леонид Слуцки.
Он је одреаговао на изјаву генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга који је у интервјуу за „Би-Би-Си“ изјавио да је неопходно да Запад настави да пружа војну помоћ Украјини јер је то једини начин да се „убеди Русија да седне за преговарачки сто и призна Украјину као суверену, независну европску државу“.
„Испада да статус Украјине као државе захтева потврду. Овде преговори нису потребни: Украјина је, иако самодеструктивна, ипак и даље држава и тај статус нико не оспорава. Циљ специјалне војне операције је заштита наших грађана од агресије кијевског неонацистичког режима, а не уништавање Украјине“, саопштио је Слуцки на Телеграму.
Што се тиче суверенитета и независности Украјине, Кијев захваљујући својим западним покровитељима муњевито губи и једно и друго, оцењује Слуцки.
„Посебно када се продаје Западу и дозвољава да се земља претвори у антируски полигон. С обзиром на то да се Украјином у потпуности управља споља, такви преговори не вреде ни пет пара“, оценио је Слуцки.
Истовремено је поручио да се не гаје илузије по питању могуће победе Кијева.

„Циљеви специјалне војне операције ће бити реализовани. Пароле 'слободе и демократије', којима кијевски режим прикрива своју неонацистичку суштину, неће му помоћи, осуђен је на пропаст“, констатовао је руски политичар.

Оно у чему је Столтенберг потпуно у праву, по речима Слуцког, јесте то да Русија не намерава да одустане од својих циљева.
Бонус видео:
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2022
Специјална операција у Украјини
НАТО: Русија се спрема за дуготрајну специјалну операцију у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала