- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српске заставе у Аустралији мотивисале Новака – разбио Француза и поручио: Хвала вам

© AP Photo / Kelly BarnesНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић чекао је и дочекао прву победу у Аустралији и то на импресиван начин, с тим што је дочек српских навијача у Аделејду био још импресивнији. Ноле је препустио Французу Констану Лестијену укупно пет гемова – 6:3, 6:2 у мечу који је трајао сат и 16 минута.
После депортације из „Земље кенгура“ прошле године, затим и пораза у дублу на старту 2023. године у комбинацији са Васеком Поспишилом, најбољи српски тенисер „упалио је моторе“ у сингл конкуренцији, где је први фаворит за подизање пехара у Аделејду.
Новака је сачекао општи хаос у позитивном смислу, јер се тражила карта више, а на трибинама су доминирале српске тробојке. То је мотивисало Ђоковића, који иначе обожава да игра у Аустралији, јер тамо има највише успеха, што потврђује и сув статистички податак, који каже да је Новак освојио чак девет титула на Аустралијан опену, за који се управо загрева у Аделејду и подиже форму.
Новак је први сервирао и рутински је освојио први гем, да би се на први брејк у мечу чекало до шестог гема, када је Ђоковић искористио другу брејк шансу и успео је да поведе 4:2.
Био је то преломни меч првог сета, јер је пети рекет света касније рутински привео крају уводни сет – 6:3.
У наставку је Ђоковић био још убедљивији и деловао је попут фурије. Већ у првом гему је отео Французу Лестијену сервис и после тога му практично више није било повратка.
Потврда брејка, а онда и нови брејк за недостижних 3:0. Убрзо је било и 4:0, да би до краја Лестијен успео да освоји два гема и то је било све од њега.
Новак је пред великим бројем српских навијача, показао да игра фантастичан тенис и да је у одличној форми, упркос томе што је сезона тек почела.
© AP Photo / Kelly BarnesНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2023
Новак Ђоковић
„Хвала вам што сте ми пружили сјајну добродошлицу. Хвала свима који сте дошли. Не смем да се жалим за први меч. Играо сам добро. Првих шест гемова било је изједначено. Никада нисам играо против оваквог играча као што је Лестијен. Не прави много грешака. Уме да заустави снагу мојих удараца. Како је меч одмицао морао сам да подижем ниво игре и мислим да сам на крају одиграо добар меч“, поручио је НОвак.
Наредни ривал српском тениском асу у Аделејду, биће још један Француз, а реч је о Квентину Халису и тај сусрет заказан је за 4. јануар у раним јутарњим сатима.
► Гост емисије Миљанов корнер био је министар спорта Зоран Гајић.
Јелена Рибакина и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
СПОРТ
Тениска хероина године: Московљанка у инат Енглезима!
Навијачи Новака Ђоковића - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
СПОРТ
Српске заставе и општа помама за Новаком – у Аустралији је истина изашла на видело
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала