- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Русије: Потискивање Русије са Блиског истока осуђено на неуспех

© Sputnik / Maxim BlinovМинистарство иностраних послова Руске Федерације
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
Пратите нас
Сви покушаји да се Русија потисне са Блиског истока и утиче на њене односе са земљама у региону осуђени су на пропаст, изјавио је у интервјуу за Спутњик специјални представник Министарства иностраних послова Русије за питања Блиског истока Владимир Сафронков.

„Уверен сам да сви покушаји да се Русија потисне из региона, утиче на њене односе са државама у региону, да се искључи из процеса решавања палестинско-израелског или било које друге блискоисточне кризе, представљају политичку бесмислицу и осуђени су на неуспех“, сматра дипломата.

Према његовим речима, Сједињене Америчке Државе се саме повлаче из рада „квартета“ (Европска унија, Русија, САД и Уједињене нације) за блискоисточна питања и самим тим желе да у потпуности „приватизују“ преговоре о арапско-израелском сукобу, иако покушаји да сами „пресеку тако сложене конфликтне чворове спадају у категорију немогуће мисије“.
Раније је помоћник председник за међународна питања Јуриј Ушаков истакао да Русија тренутно интензивира везе са Ираном и земљама Блиског истока, Турском, арапским и муслиманским светом генерално, о чему сведочи чињеница да је трговина са овим земљама и регионима још 2020. године сустигла, а данас самоуверено надмашује трговину са Европом.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
РУСИЈА
Путин: Рачуница Запада да ће уништити руску економију је била погрешна
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала