- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руске снаге уништиле украјински „хајмарс“ из кога је пуцано на војну базу у Макејевки

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаГашење пожара након напада украјинских снага на привремену базу руске војске у Макејевки
Гашење пожара након напада украјинских снага на привремену базу руске војске у Макејевки - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
Пратите нас
Руске снаге уништиле су узвратном ватром лансер вишецевног ракетног система „хајмарс“, из којег су украјинске трупе 1. јануара гађале Макејевку, изјавио је први заменик начелника Главне војно-политичке управе Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Сергеј Севрјуков.
Он је додао да су у ракетним и ваздушним нападима на концентрисање војне технике у зони железничке станице Дружковка у Доњецкој Народној Републици уништена још четири лансера вишецевних ракетних система „хајмарс“, четири борбена возила за ракетне системе РМ-70 „вампир“, више од 800 ракета за њих, осам аутомобила, као и више од 200 украјинских неонациста и страних плаћеника, рекао је Севрјуков.
Генерал је истакао да ће они који су дозволили напад на привремену базу бити кажњени.
Команда је одмах након трагедије предузела све расположиве мере за спасавање настрадалих. Породицама погинулих и рањених биће пружена сва неопходна помоћ.
Украјинска артиљерија је 1. јануара у 00.01 по московском времену испалила шест ракета „хајмарс“ на привремену базу једне од руских војних јединица у области Макејевке. Две ракете је пресрела ПВО. Четири ракете са високоексплозивном бојевом главом погодиле су зграду у којој су били стационирани руски војници. Број погинулих порастао је на 89. Међу погинулима је и заменик команданта пука потпуковник Бачурин.
Руска артиљерија, Запорошки правац, хаубица Гиацинт - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2023
Специјална операција у Украјини
Брифинг руске војске: Ликвидирано преко 130 страних плаћеника, уништена два америчка „хајмарса“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала