- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Брифинг руске војске: Ликвидирано преко 130 страних плаћеника, уништена два америчка „хајмарса“

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуска артиљерија, Запорошки правац, хаубица "Гиацинт"
Руска артиљерија, Запорошки правац, хаубица Гиацинт - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2023
Пратите нас
Оружане снаге Русије су високо прецизним нападима на положаје јединица из „легије странаца“ у подручју Масљаковске и Краматорска у ДНР ликвидирале преко 130 страних плаћеника, саопштило је Министарство одбране Русије.
Руске ракетне снаге, артиљерија и авијација уништиле су у подручју железничке станице Дружковка у ДНР два лансера вишецевних ракетних бацача америчке производње „хајмарс“, четири борбена возила вишецевних ракетних бацача РМ-70 „вампир” чешке производње, преко 800 ракета за вишецевне ракетне бацаче, шест војних возила. Такође је ликвидирано до 120 украјинских војника.
У подручју Краматорска у ДНР руска војска је уништила два вишецевна ракетна бацача „хајмарс“ америчке производње из којих су украјинске снаге гађале насељена места у ДНР.
У правцу Купјанска у Харковској области ликвидирано је преко 40 украјинских војника, као и две диверзантске извиђачке групе противника.
У правцу Красног Лимана у ДНР руска војска је извела нападе на четири противничка јуришна одреда. Том приликом украјинске снаге су изгубиле преко 120 рањених и погинулих војника.
Оружане снаге Русије наставиле су офанзиву у правцу Доњецка. У подручју места Красно, Петровско, Невељско, Георгијевка и Победа у ДНР ликвидирано је до 90 украјинских војника као и 14 јединица војне технике.
У правцу Јужно-Доњецк ликвидирано је преко 30 украјинских војника.
У подручју места Гулајпоље и Червоно у Запорошкој области уништена су четири украјинска складишта артиљеријске муниције и војне опреме.
Руска ПВО је у току протеклог дана оборила 13 украјинских беспилотних летелица и девет пројектила испаљених из вишецевних ракетних бацача „хајмарс“.
У подручју места Тјагинка у Херсонској области уништено је складиште наоружања и војне технике украјинске војске.
Руске снаге су током контрабатеријске борбе уништиле у ДНР и ЛНР три украјинска артиљеријска система М-777 америчке производње.
Бонус видео:
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Број погинулих војника у Макејевки порастао на 89, уништен "хајмерс" из којег је изведен напад
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала