- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Није лако бити Скот – а још горе је као такав ући у сукоб са „моћним“ Србима

© CLIVE ROSEСкот Паркер, Александар Митровић
Скот Паркер, Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
Пратите нас
Кажу да има нешто у науци о именима, али могу да кажу и да не ваља улазити у сукобе са Србима. Потврду обе тврдње током 2022. године дала су двојица имењака, енглески тренер Скот Паркер и аустралијски политичар Скот Морисон.
Паркер је годинама уназад словио за једног од најталентованијих фудбалских тренера у Енглеској и предвиђало се да ће једног дана бити и селектор, али је уместо тога постао тренер који је добио најбржи отказ у Премијер лиги још од 1998. године.
Тада је Кристијан Грос добио отказ у Тотенхему после три утакмице, а Паркер је добио захвалницу од Борнмута пошто је на његовој клупи провео четири меча, закључно са поразом од Ливерпула (9:0).
Познат и као врло тврдоглав човек, Паркера добро памтимо и као тренера који је „малтретирао“ Александра Митровића, док је седео на клупи Фулама.
Често га је држао на клупи, интерно кажњавао и тврдио да нема квалитет за Премијер лигу, што је Србин најбоље демантовао ове сезоне када је постигао четири гола на четири утакмице у елити под тренером Марком Силвом.
Малерозни старт и гол разлика 1:16 на прве четири утакмице само су казна за Паркера који је постао други Скот, који је платио цену за малтретирање „великог“ Србина.
Пре њега је бивши аустралијски премијер Скот Морисон остао без функције и упао у политичке проблеме после одлуке да откаже визу Новаку Ђоковићу.
Он је предводио хајку на српског тенисера која се на крају завршила депортацијом и онемогућавањем једног од најбољих тенисера свих времена да брани трофеј на Аустралијан опену у јануару 2022. године.
Морисон се потом и сам нашао под истрагом да је прекршио своја премијерска овлашћења.
Наиме, у августу се испоставило да је Морисон постао и министар здравља, финансија, трезора, унутрашњих послова, две године пре него што је изгубио власт. Већина министара није знала да дели портфеље са Морисоном.
Он се бранио да је себи дао овлашћења у неколико министарстава у тешким временима током пандемије, називајући потез парламента "одмаздом" противника.
Истрага је показала да су његова именовања била законита и да је своја додатна овлашћења искористио само једном - да поништи одлуку једног министра у питању које није повезано са пандемијом.
Истрага је, међутим, утврдила да је Морисон, који је сада посланик, „фундаментално поткопао“ владу, као и да већина његових именовања није имала никакву везу са пандемијом. Влада актуелног премијера је обећала да ће донети нове прописе који ће обавезати премијера да сва слична именовања убудуће буду јавно објављена.
Премијер Ентони Албаниз је рекао и да је парламент дужан да осуди поступке његовог претходника јер је Аустралију удаљио од „драгоцене демократије“.
„Јавност није знала нешто на шта је имала право да зна... то је подрило функционисање овог парламента, што је подрило наше демократске институције“, навео је Албаниз.
Морисон је у парламенту рекао да, гледајући уназад, верује да су његове одлуке биле „непотребне“ и да им је посветио „недовољну пажњу“.
„Нико од нас не може да тврди да је непогрешив у таквим околностима“, истакао је Морисон.
Очигледно је да није лако звати се Скот и веровати у своју непогрешивост, нарочито ако се уђе у сукоб са Србима.
Милутин Шошкић, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
СПОРТ
Американци нису заборавили великог Шолета: „Био си ми други отац“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала