- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американци нису заборавили великог Шолета: „Био си ми други отац“ /фото/

© Фото: ФК ПартизанМилутин Шошкић, Партизан
Милутин Шошкић, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Велики број бивших репрезентативаца Сједињених Америчких Држава опростио се од легендарног голмана Партизана Милутина Шошкића који нас је напустио у суботу у 85. години живота. Легендарни Шоле оставио је дубок траг у Америци, где је радио као помоћник Бори Милутиновићу када су водили САД до осмине финала на Мундијалу 1994. године.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Шошкић који је био члан најуспешније генерације Партизана која је играла Куп шампиона 1966. године, био је „десна рука“ великом Бори Милутиновићу и радио је са голманима Сједињених Америчких Држава.
Од Шошкића су се путем друштвених мрежа опростили Алекси Лалас и голман Тони Меола, двојац који је сарађивао са великим Шолетом 1994. године.
„Занемео сам када сам чуо да је преминуо Милутин Шошкић. Заувек ћеш бити упамћен, не само као тренер голмана многима од нас, већ и као сјајан супруг, тата и ментор. Да не спомињем да би за мене био други отац. Недостајаћеш... Хвала ти Шоле и почивај у миру“, гласио је емотиван опроштај Тонија Меоле на друштвеним мрежама.
Управо је Меола био члан селекције САД која је направила велики успех на Мундијалу одржаном у тој земљи 1994. године, када су се под командом Милутиновића и Шошкића Американци домогли осмине финала.
Од Шошкића се опростио и Алекси Лалас.
„Шоле је већ био легенда када је стигао у Америку као тренер 1993. године. Утицао је на генерацију америчких играча. Љубазан, инспиративан и драг човек. Хвала пријатељу. Почивај у Миру“, написао је Лалас.
 Фудбалерка Јелена Чанковић  - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
СПОРТ
Дриблала дечаке па завршила на врху – Јелена је остварила трансфер каријере!
Калифа Умар - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
СПОРТ
Звезда у дану довела двојицу нападача с познатим презименима
Ентони Калик, Горица - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
СПОРТ
Бурно у Сплиту – тетоважа као позивница и могућа жестока казна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала