- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Блиста у Турској и има важну поруку за Србију: „Потребна је храброст!“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСрпски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић
Српски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Пратите нас
Могу да останем бар још годину дана у Бурси и да урадим нешто више са овим људима и овим клубом јер ипак имам само 36 година, изјавио је тренер Бурсаспора Душан Алимпијевић за Јурохупс.
Српски тренер је 2020. године дошао у турски клуб и са њим прошле сезоне играо финале Еврокупа, исте сезоне проглашен је за најбољег тренера Еврокупа. У мају 2021. године потписао је са Бурсом нови трогодишњи уговор.
Србија и Камерун - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
СПОРТ
„Препишите рецепт за боље сутра!“ – струка има поруку за Пиксија и ФСС
„Било је изненађење за многе људе моје продужење уговора, јер не знају за мој однос са људима у клубу. Овде је нешто веома посебно и то је веће од неких уобичајених односа између тренера и управе, спонзора и свих у клубу. За само две године, урадили смо невероватан посао, нешто велико. Ако будем добар, будућност је ту. Али ако не радим добро, није важно да ли сам у Бурси или Барселони. Ако вам не иде добро, године нису битне. Мислим да имам времена и будућности ако будем добар и ако добро радим“, изјавио је Алимпијевић.
Додао је да је врло важно дати шансу новим тренерима.
„Кошарка се мења. Не можемо да причамо о истом спорту ни пре три године ни данас. Ако се вратите у прошлост пре пет или десет година, сигурно је то сасвим други спорт. Када имаш лошу рутину, стално понављаш исто са истим тренерским именима. Имамо много талентованих тренера за које нисмо ни чули. Не знамо за њих. Не знамо њихова имена. Нису имали своју улогу да добију шансу. Можете ли замислити колико талентованих тренера имамо у Турској који неће имати прилику да раде на високом нивоу. У Србији правимо исту грешку. За ове ствари вам је потребна храброст, да бисте некоме дали шансу. Једна ствар је веома важна: разумети шта је успех. Није то једна година. Треба вам још година. Не кажем да мораш да будеш шампион три или четири године заредом. Не ради се о једној години. Бурсаспор управо сада, ради невероватне ствари три године заредом. Млад смо клуб, а оно што смо урадили за само две године, сигурно морамо да се сложимо да је ово нешто посебно", истакао је Алимпијевић.
Осврнуо се Алимпијевић на финале Еврокупа у сезони 2021/2022, када се његов тим састао са Виртусом, који је на крају и подигао трофеј.
„Нисмо разочарани што нисмо добили позивницу Евролиге након тог финала. Зато што смо желели да наш клуб још боље припремимо за наредних неколико година, да буде стабилнији, да имамо већи буџет и да се уозбиљимо. Мислим да смо ове године спремнији него прошле године што се тиче организације и свега“, закључио је Алимпијевић.
Гост емисије Миљанов корнер био је министар спорта Зоран Гајић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала