- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преминуо Ђанлука Вијали

© MIGUEL MEDINAЂанлука Вијали
Ђанлука Вијали - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
Пратите нас
Легендарни италијански фудбалер Ђанлука Вијали преминуо је у 59. години, после неколико година борбе са раком панкреаса.
Бившем нападачу бројних европских клубова дијагностификован је канцер 2018. године и од тада је трајала његова борба са опаком болешћу.
Нажалост, 6. јануара 2023. године изгубио је животну битку. Иако се пре три године писало и причало да је Ђанлука победио опаку болест, она се вратила.
Италијански фудбалер који се прославио носећи дресове Јувентуса, Челсија и Сампдорије, био је у стручном штабу Роберта Манчинија у репрезентацији Италије, где је обављао улогу његовог помоћника, али се повукао због болести.
Ђанлука Вијали је током играчке каријере освојио велики број трофеја. Са Сампдоријом је постао првак Италије у сезони 1990/91, док је Куп Италије освајао и три наврата.
И са Јувентусом је био шампион 1995. године, тада је освојио дуплу круну са торинском „старом дамом“. Претходно је подигао и трофеј Купа УЕФА 1993. године.
После Италије је наставио да ниже успехе на Острву у дресу Челсија. Освојио је ФА Куп 1997. године, као и Лига Куп, годину дана касније. Са Италијом је освојио бронзану медаљу на Мундијалу одржаном 1990. године, управо у Италији.
Вијали је био изузетно харизматичан и био је миљеник међу саиграчима и навијачима
После одласка Синише Михајловића и Бразилца Пелеа, и Вијали је изгубио животну битку.
Слава му.
Контролна соба система за видео-помоћ судијама - ВАР у Међународном центру за емитовање Светског првенства у фудбалу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
СПОРТ
Судијски експерт за Спутњик: „Крију се иза технологије!“
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
СПОРТ
Кристијано из Енглеске понео и казну – деби на чекању
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала