- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ешалон са руском војном опремом стигао у Белорусију

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаРуско-белоруске војне вежбе "Запад-2017"
Руско-белоруске војне вежбе Запад-2017  - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
Пратите нас
Још један ешалон са војном опремом, који је део састава регионалне војне групације Савезне државе стигао је у Белорусију, саопштила је прес служба Министарства одбране републике.

„У оквиру војне безбедности Савезне државе наставља се повећавање регионалне војне групације Републике Белорусије и Русије. Данас је у Републику Белорусију пристигао још један ешалон војне технике, који улази у састав регионалне војне групације“, наводи се у саопштењу.

Белоруски председник Александар Лукашенко посетио је данас 230. општевојни полигон Западне оперативне команде копнених снага војске Белорусије, где је стациониран и руски део белоруско-руске регионалне војне групе. Шеф белоруске државе је, посебно, саслушао извештај о завршетку борбене координације јединица и формација регионалне војне групе.
Заменик министра одбране Белорусије Андреј Жук саопштио је новинарима да је здружена белоруско-руска регионална војна групација спремна за заштиту Савезне државе.
Раније је Лукашенко изјавио да су се Минск и Москва због заоштравања ситуације на западним границама Савезне државе договорили о распоређивању регионалне војне групе две земље.
Руско-белоруске војне вежбе Запад 2017 - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Специјална операција у Украјини
Белорусија о задацима Регионалне јединице Минска и Москве: Искључиви циљ је одбрана граница
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала