- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Здружена војна групација Русије и Белорусије спремна; Лукашенко посетио заједнички полигон /фото/

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко на белорускоо-руским војним вежбама "Савезничка одлучност 2022"
Председник Белорусије Александар Лукашенко на белорускоо-руским војним вежбама Савезничка одлучност 2022 - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
Пратите нас
Белоруски председник Александар Лукашенко посетио је 230. општевојни полигон Западне оперативне команде копнених снага војске Белорусије, где је стациониран и руски део белоруско-руске регионалне војне групе.
Шеф белоруске државе је, посебно, саслушао извештај о завршетку борбене координације јединица и формација регионалне војне групе.
Представник руских Оружаних снага известио је Лукашенка да су руске „јединице заједно са јединицама Оружаних снага Белорусије на полигонима републике одржале вежбе, командно-штабну обуку у оквиру припреме савезничких снага“.
Он је истакао да су руске јединице спремне за испуњавање предвиђених задатака и захвалио белоруској страни за помоћ у делу активности које се тичу обуке људства.

Здружена војна групација спремна за заштиту граница

Заменик министра одбране Белорусије Андреј Жук саопштио је новинарима да је здружена белоруско-руска регионална војна групација спремна за заштиту Савезне државе.
Он је истакао да ће две земље надаље радити на унапређењу обуке војника.
Према речима државног секретара белоруског Савета безбедности Александра Волфовича белоруско-руска регионална војна групација има искључиво одбрамбени циљ и, пре свега, усмерена је на одбрану западних граница Савезне државе две земље.
Претходно је прес служба Министарства одбране Белорусије саопштила да Минск и Москва настављају да у оквиру војне безбедности повећавају регионалну војну групу на територији Белорусије. У саопштењу се додаје да се процес одвија по фазама и да у Белорусију настављају да стижу војно особље, наоружање, војна и специјална опрема Оружаних снага Русије.
Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је раније да су се Минск и Москва због заоштравања ситуације на западним границама Савезне државе договорили о распоређивању регионалне војне групе две земље.
Заједничке војне вежбе извиђачких јединица руских и белоруских ваздушно-десантних снага - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
Специјална операција у Украјини
Белоруска војска спремна на све
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала