Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Певали су кад су на њих запуцали: Лекар детаљно описао напад на српску децу на КиМ /фото/

© Фото : Уступљено СпутњикуДечаци рањени у Штрпцу на Бадњи дан
Дечаци рањени у Штрпцу на Бадњи дан - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
Пратите нас
„Ово је терористички акт! Овако нешто се у нашој општини није десило од завршетка рата!“, каже за Спутњик директор Дома здравља у Штрпцу на Косову и Метохији доктор Саша Крстичић.
Два дечака српске националности из села Готовуша у Општини Штрбце на Косову и Метохији рањена су у раме и шаку кад су на њих запуцали Албанци који су се нашли у пролазу док су се дечаци враћали из сече бадњака.
Оба детета се тренутно на операцији у Грачаници. Ову информацију за Спутњик је потврдио директор Дома здравља у доктор Саша Крстичић који је иначе и први збринуо повређене дечаке који су му и испричали шта се десило.
„Деца су ишла по бадњаке и кад су се враћала, носећи бадњаке, певала су. У једном тренутку се пред њима зауставио приватни аутомобил који је ишао из правца Брезовице ка Урошевцу. Када их је видео, изашао је из аута, извадио пиштољ и пуцао без задршке. Малолетног дечака С.С старог 11 година ранио је у раме, а Стојановић Милоша младића старог 21 годину у шаку“, каже др Крстичић.
Др Крстичић објашњава да је малолетник рањен у пределу рамена и да је метак остао у њему, док је Милош Стојановић рањен у шаку.

„То је једна класичан терористички акт! Замислите децу која иду и носе бадњак поред пута који је притом фреквентан и да се неко заустави и да изађе са пиштољем и пуца у њих.

Др Крстичић каже да је председник општине Далибор Јефтић одмах реаговао, као и да је полиција одмах дошла на увиђај, али је изгледа ауто из кога је пуцано имао лажне таблице, што ће успорити истрагу.

„Очевици су записали регистарске таблице а од командира полиције смо сазнали да су највероватније лажне... Шта ће бити стварно не знам“, забринуто прича наш саговорник уз напомену да се овако нешто није десило још од рата.

Деца су, додаје он, послата на операције јер су неопходне због озбиљности повреда.
Графит ОВК у Штрпцу - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СРБИЈА
Спутњик сазнаје: Пуцњава на КиМ – рањено двоје српске деце док су ишли у бадњаке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала