- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска амбасада: Одлука Берлина да пошаље тешко наоружање Кијеву - корак ка даљој ескалацији

© AP Photo / Evan VucciАмерички ПРО систем "Патриот" размештен у Пољској
Амерички ПРО систем Патриот размештен у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
Пратите нас
Амбасада Русије у Немачкој осудила је одлуку Берлина да пошаље Кијеву оклопна возила „мардер“ и системе „патриот“ истичући да је то само још један корак ка ескалацији сукоба.
„Одлучно осуђујемо ту одлуку и на њу гледамо као на још један корак ка ескалацији сукоба у Украјини. Посебно цинично изгледа то што је одлука донета уочи православног Божића и имајући у виду да је председник Русије с тим у вези наложио да се уведе режим прекида ватре“, наводи се у саопштењу амбасаде.
Брзина којом је усаглашен тај конфронтациони корак не оставља сумњу да је Берлин донео одлуку под озбиљним притиском Вашингтона, делујући у складу са деструктивном логиком трансатлантске солидарности, истичу у руској амбасади.
„Одлука Берлина о слању тешког наоружања Кијеву ће се изузетно негативно одразити на руско-немачке односе“, наводи се у саопштењу и напомиње да се тешко наоружање не примењује само против руских војника него и цивила у Донбасу а то је морална граница коју немачке власти не би требало да прелазе имајући у виду историјску одговорност Немачке пред руским народом.
Постаје све очигледније, констатују у амбасади, да Немачка и земље тзв. колективног Запада нису заинтересоване за мирно решење конфликта.

„Украјина је практично претворена у борбени полигон а украјински народ у инструмент за постизање геополитичких интереса Запада, што за последицу има пролонгирање сукоба и бесмислене жртве и материјалну штету“, закључује се у саопштењу.

Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
Специјална операција у Украјини
Амбасадор: Вашингтон жели да ратује против Русије до последњег Украјинца
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала